رنگ مو ها به چهار گروه کلی تقسیم می شود:

رنگ‌های مو موقت

رنگ موهای موقتی هستند که ممکن است به شکل محصولات مختلفی نظیر اسپری، شامپو، محلول، ماژیک و پودر فشرده عرضه شوند. رنگ های موقتی قابلیت نفوذ به ساختمان مو را ندارند و با پوششی از رنگ دانه ها روی کوتیکول مو که خارجی ترین لایه مو است، موجب تغییر رنگ مو می شوند. این نوع رنگ با شستشو پاک می شود رنگ موی موقتي که با شامپو کردن پاک مي شوند

رنگ موهای موقت جزو رایج‌ترین رنگ‌های موجود در بازار محسوب می‌شوند و از کاربردهای فراوانی در صنعت مد و زیبایی برخوردار هستند. این رنگ‌ها که با عنوان رنگ‌های قابل شستشو نیز شناخته می‌شوند تنها لایه‌ی بیرونی ساقه‌ی مو را رنگ آمیزی می‌کنند و به این دلیل است که تاثیر استفاده از این رنگ‌ها به صورت کوتاه مدّت می‌باشد.

با این حال، در هنگام استفاده از این رنگ‌ها باید به این نکته توجّه داشته باشید که میزان رنگ‌پذیری موهای آسیب‌ دیده با رنگ‌های موقّت بیشتر از موهای سالم و معمولی می‌باشد و استفاده‌ی مداوم از این رنگ‌ها در این شرایط می‌تواند موجب جذب شدن رنگ مو به ساقه‌ی موها شود و مشکلاتی را برای شما ایجاد نماید.

رنگهای مو‌ نیمه موقت

رنگ‌های نیمه موقّت به رنگ موهایی گفته می‌شود که در ساختار خود فاقد آمونیوم می‌باشند و در استفاده از آن‌ها نیازی به مصرف اکسیدان برای تثبیت رنگ نیست و این ویژگی موجب شده است تا این‌گونه رنگ‌ها به گزینه‌ی مناسبی برای رنگ آمیزی موهای خاکستری تبدیل شوند.

این رنگ‌ها پس از 7 الی 8 مرتبه شستشو از بین می‌روند و استفاده از این نوع رنگ‌ها از شیوع بالایی در میان بانوان برخوردار است زیرا ممکن است که نتایج حاصل از رنگ آمیزی نتوانند رضایت شما را جلب کنند و در این مواقع جای نگرانی وجود ندارد زیرا این رنگ‌ها پس از گذشت مدّت زمان کوتاهی و با شستشو از بین می‌روند.

رنگهای مو‌ نسبتا موقت

رنگ مو‌های نسبتاً موقّت به رنگ‌هایی گفته می‌شود که میزان ماندگاری آن‌ها در حد فاصل میان رنگ‌های نیمه موقّت و رنگ‌های دائمی قرار دارد. این رنگ‌ها نیز همچون رنگ‌های نیمه موقّت فاقد آمونیوم هستند ولی در هنگام مصرف این رنگ‌ها از اکسیدان برای افزایش نفوذ‌پذیری رنگ به ساختار موها استفاده می‌شود و این ویژگی موجب شده است تا میزان ماندگاری این رنگ‌ها به میزان قابل توجّهی افزایش یابد.

این نوع رنگ‌ها می‌‌توانند تا 24 بار شستشو ماندگاری داشته باشند ولی با این حال، همچنان میزان ماندگاری این رنگ‌ها کم‌تر از انواع دائمی می‌باشد و این مورد یکی از دلایل محبوبیّت این نوع ترکیبات در میان بانوان شده است.

رنگ موهای دائمی

رنگ‌‌های دائمی دارای بیشترین ماندگاری در میان رنگ‌های موجود در بازار هستند و در برخی از مواقع این رنگ‌ها تا زمان رشد موهای جدید بر روی موی شما ماندگار خواهند شد. رنگ موهای دائمی معمولاً از ترکیب شیمیایی پیچیده‌تری برخوردار هستند و استفاده از آن‌ها نیازمند طی کردن مراحل بیشتری نسبت به سایر انواع رنگ‌ها می‌باشد و به همین دلیل است که این رنگ‌ها تا عمق مو نفوذ می‌کنند و ماندگاری بسیار طولانی‌تری را به همراه دارند.

رنگ دائمی است که متداول ترین شکل رنگ کردن مو است. موادی که در ترکیبات رنگ موی دائمی استفاده شده است قابلیت نفوذ به عمق ساقه مو یعنی کورتکس مو را دارد. در این روش رنگ دانه های ساختار مو تغییر کرده و با شستشو پاک نمی شود. این رنگ دانه ها به داخل پولک مو نفوذ می کنند و با رنگ دانه های طبیعی مو ترکیب شیمیایی می دهد بنابراین در داخل مو محبوس گردیده و لذا اثرشان دائمی است. بنابراین برای رنگ کردن مو و تغییر آن به رنگ های روشن، شما به دکلره نیاز دارید.روشن کردن مو يا دکلره کردن يک فرآيند شيميايي است که موجب زدوده شدن پيگمان (رنگدانه) رنگ طبيعي يا رنگ مصنوعي از مو مي شود. این گونه رنگ ها از مواد شیمیایی ساخته می شوند.بزرگترین مزیت رنگ موهای شیمیایی تنوع رنگ ها و عیبشان ایمنی کمتر خصوصا در فرمولاسیونهای غیر استاندارد است.همچنین به علت فعل و انفعالات شیمیایی که در فرایند رنگ کردن مو رخ می دهد،خصوصا اگر رنگ کردن مو با مهارت انجام نشود،اسیب هایی مانند خشک شدن مو و همچنین تحریک و سوزش پوست سر بوجود می آید.تحقیقات اخیر نشان داده رنگ موهای شیمیایی می توانند
تمام فرآورده هاي رنگ مو دايمي حاوي يک ظاهرکننده يا اکسيدکننده و يک عامل قليايي کننده هستند که موجب نفوذ بیشتر رنگ به داخل مو،راحت رنگ شدن و روشن شدن موها می شود.

انتخاب رنگ مو

انتخاب رنگ مو، معیارهای متداولی دارد که معروف ترین آن این است که رنگ مو را به توجه به رنگ چهره انتخاب کنید. اما این فقط یک قانون کلی است و می تواند با توجه به آرایش، سلیقه و علاقه تغییر کند بخصوص زمانی که قصد استفاده از یک رنگ فانتزی را داشته باشید. در مورد انتخاب رنگ مو بهتر است از یک آرایشگر حرفه ای کمک گرفته و از تجربه او استفاده کنید. چون بسیار پیش می آید که بعد از رنگ کردن مو، متوجه می شوید که رنگ موی شما شباهت زیادی به رنگ انتخابی شما ندارد و این بخاطر تفاوت تناژ فرعی موجود در رنگ موی فرد است. برای تشخیص هماهنگی رنگ انتخابی با تناژ موی فرعی شما نیاز به دانش و تجربه ای دارد که معمولا آرایشگران از آن آگاه هستند.